OVER ONS

TRAINING IS IN OUR NATURE


Trainen zit in onze genen, in onze natuur. Elke cel in ons lichaam reageert op training door zich aan te passen om beter te gaan functioneren. Training haalt het beste in ons naar boven en transformeert ons in de persoon die we willen zijn. Het maakt positief, geeft energie, bouwt zelfvertrouwen, vermindert stress en onderdrukt onze genetische zwakten. Want het omgekeerde is ook waar, niet trainen betekent accepteren dat we geleidelijk achteruit zullen gaan.
 

Bij Akademia zien wij training als onmisbaar om onszelf levenslang positief te blijven ontwikkelen en echt duurzaam te leven. Bewegen is voor ons niet vervelend of vermoeiend, maar een van de leukste en beste dingen die we voor onszelf kunnen doen. Een paar keer per week trainen zorgt er al voor dat we elke dag vooruitgaan. Bij Akademia kan bewegen weer je favoriete tijdsbesteding worden. Bij Akademia leer je hoe je het beste uit jezelf kunt halen. 

YOU DON’T HAVE TO BE A PRO TO TRAIN LIKE ONE


Of het nu gaat om trainers, atleten, artiesten of mariniers, niet voor niets trainen professionals alleen maar volgens lang bewezen, no-nonsense trainingsprincipes, gebaseerd op hoe ons lichaam werkt en niet op allerlei mythes. Want als je niet alleen mentaal maar ook fysiek steeds het beste van jezelf moet geven, kun je je niet permitteren om tijd en energie te verspillen aan ineffectieve onzinmethoden, of om geblesseerd te raken door een verkeerde techniek of overbelasting.
 

Door de jaren heen viel ons op dat er enorme verschillen bestaan tussen hoe mensen voor zichzelf of bij sportscholen trainen en hoe professionals trainen. Deze verschillen verklaren waarom mensen met fitness of door zelf te gaan sporten zonder begeleiding, weinig resultaat behalen, zichzelf blesseren en gedemotiveerd raken. Immers, wat je niet goed begrijpt of beheerst zul je niet snel leuk gaan vinden en zal weinig opleveren. Het is dan ook niet zo vreemd dat je het op die manier niet volhoudt. De focus op volhouden alleen al geeft eigenlijk aan dat er iets niet klopt.

TRAIN LIKE A PRO MAKES THE DIFFERENCE


Akademia heeft een omgeving en trainingen ontwikkeld die jou in staat te stellen om te trainen als een pro, zonder er eentje te hoeven zijn. Trainen als een pro maakt het verschil tussen leren en consumeren, tussen gemotiveerd en routinematig bezig zijn, tussen wel of geen resultaat.


Ons lichaam is ongelooflijk efficiënt en past zich alleen aan als het echt nodig is. Dit maakt dat er drempelwaarden bestaan in hoe we trainen; in de intensiteit (hoe zwaar), frequentie (hoe vaak) en duur (hoe lang). Zolang het lichaam niet op de juiste manier wordt geprikkeld, vindt er weinig verandering plaats. Door boven deze drempelwaarden te leren trainen zal het lichaam ineens wel veranderen. En eigenlijk werkt onze geest niet anders!
 

Trainen als een pro maakt het verschil, maar vereist wel de professionele begeleiding van een trainer en een uitgekiend trainingsprogramma. Met andere woorden: you need a pro to train like one! Dit is de enige manier om de structurele problemen op te lossen waar je tegenaan loopt als je geen begeleiding krijgt of maar doet wat je denkt dat goed is zonder dat te kunnen onderbouwen.

FOUNDER


Akademia's oprichter en eigenaar Xavier Martins Dias is drs. in Inspanningsfysiologie en in Gezondheidkunde m.b.t. Bewegen, en heeft als nevenrichting sportfilosofie gedaan (VU Amsterdam). In 1990 gaf hij zijn eerste groepstraining en een paar jaar later begon hij een instructeursopleiding. Na manager en eigenaar van sportscholen te zijn geweest en het eerste instructeursmagazine van Nederland mede te hebben opgericht, werd hij gevraagd als training manager  voor Les Mills Nederland. Daarmee werd hij verantwoordelijk voor de introductie van group fitness in Nederland, dat het aerobics verving en groepstraining revolutionaliseerde.
 

Xavier introduceerde de meeste van de huidige Les Mills programma's, waaronder Bodyattack, Bodybalance, Bodycombat, Bodystep, Bodyjam en RPM - en leidde als master trainer vele instructeurs en hun trainers op. Daarna vertrok hij naar het management team van Achmea's health Center keten waar hij verantwoordelijk was voor human resources, business development en de interne health Academy. In zijn laatste functie voor de opening van Akademia was Xavier terug bij Les Mills International als general manager van Europa, dat circa 7000 gelicenseerde health clubs telt. Xavier was het eerste internationale lid van LMI's senior leadership team.
 

Als lid van het Standards Council van de European Health & Fitness Association ontving Xavier in 2010 een special award voor het ontwikkelen van nieuwe Europese standaards voor instructeurs en trainers. Hij schrijft regelmatig artikelen, geeft o.a. voor de Hogeschool van Amsterdam trainer opleidingen bij Defensie en presenteert op internationale conventies, op het gebied van training, gezondheid, voeding en leefstijl.
 

Xavier's droom was om een professionele, in training gespecialiseerde academische club op te richten. Op 3 juni 2011 was het zo ver: Akademia, Nederlands eerste echte training club werd geopend!

TRAINERS

TRAIN LIKE THESE PROS

JaapJan
JaapJan

JaapJan is trainer voor RPM

Maaike
Maaike

Maaike is trainer voor BODYBALANCE

Olga
Olga

Olga is trainer voor BODYBALANCE

Djindra
Djindra

.

Gemma
Gemma

Gemma is trainer voor BODYATTACK, BODYPUMP, RPM en SUPERCORE

Robin
Robin

Robin is bij Akademia trainer voor BODYBLANCE en BODYPUMP

Bas
Bas

Bas is trainer voor BODYATTACK

Cecilia
Cecilia

Rol bij Akademia: trainer voor SUPERFIT

Kiki
Kiki

Kiki is trainer voor BODYBALANCE, BODYPUMP, DEFINITION en SUPERCORE

Marcel
Marcel

Rol bij Akademia: trainer voor BODYPUMP en RPM
Studie: Hogeschool voor Economische Studies Rotterdam
Interesses: sport, film, reizen

Waarom ik training geef bij Akademia
Bij Akademia word je als trainer zelf óók geënthousiasmeerd door de leden. Het is een wisselwerking en geen eenrichtingsverkeer, zoals bij veel andere clubs.

Muriël
Muriël

Muriël heeft Bewegingswetenschappen aan de VU gestudeerd, is topsportbegeleider en geeft bij Akademia BODYBALANCE en SUPERCORE

Pepijn
Pepijn

Rol bij Akademia: trainer voor BODYPUMP, SUPERCORE en SUPERFIT
Studie: Rechten
Beroep: Jurist
Interesses: Natuur, recht, politiek en filosofie

Waarom ik training geef bij Akademia:
De focus van Akademia op echte training die via wetenschappelijk onderbouwde methoden daadwerkelijk de beoogde resultaten oplevert, spreekt mij erg aan. De kwaliteit van de trainers maakt dat het erg inspirerend en uitdagend is om bij Akademia training te mogen geven.

Sanne
Sanne

Rol bij Akademia: trainer voor BODYBALANCE en SUPERFIT
Studie: MA Choreografie & Kunsteducatie
Beroep: choreograaf en dansdocent
Interesses: dans, muziek, snowboarden

Waarom ik training geef bij Akademia
De juiste training brengt je verder in je eigen doelen. Dit kan bijvoorbeeld op het gebied van gezondheid, fitheid en ter versterking van je sport, of in mijn geval dans. Bij Akademia is er aandacht voor zulke persoonlijke doelen en als trainer wil ik hier graag aan bijdragen! 

Sarah
Sarah

Rol bij Akademia: trainer voor SUPERCORE

Xavier
Xavier

Rol bij Akademia: eigenaar, trainer voor ATC, BODYATTACK, BODYPUMP, DEFINITION, BOXING CIRCUIT, RPM en SUPERCORE
Studie: Bewegingswetenschappen (Inspanningsfysiologie en Gezondheidkunde), VU Amsterdam
Interesses: natuur, gitaar spelen, golf, snowboarden, filosofie, fotografie

Yodi
Yodi

Rol bij Akademia: trainer voor ATC en SUPERCORE
Studie: Geschiedenis (UvA, Amsterdam)
Interesses: sport, kunst in de breedste zin van het woord - musea, fashion, tattoo-art

Waarom ik training geef bij Akademia
Ik kan bij Akademia de leden motiveren om álles uit de training te halen. Ik zie onze leden beter bewegen, sterker/fitter/sneller worden en dat maakt me blij en heel trots.